Ziekte en Ontslag

Psycholoog Sittard bij ziekte en ontslag

Therapie bij ziekte en ontslag

Ben je in de regio Sittard-Geleen of Landgraaf op zoek naar een therapeut?

Mijn naam is Hans Strack. Als gekwalificeerd therapeut ben ik geregistreerd bij de VIT en RBCZ. In mijn praktijk begeleid ik mensen die ziek zijn geworden of ontslagen zijn.

Je leven wordt op de kop gezet. Je hebt geen houvast meer. De zekerheden die je tot nu een kader gaven waarin je functioneerde, vallen beetje bij beetje of zelfs in een keer weg.

Bij het verliezen van je baan kan onzekerheid en angst ontstaan. Bij ziekte komen vragen zoals “wat nu met de toekomst?”, “hoe kan ik mijn zelfvertrouwen hervinden?“ heel snel op ons af. Je hebt het gevoel alsof jij je zeggenschap voor een deel of geheel kwijt bent geraakt.

Paniek, angst, afhankelijkheid zijn van …, boosheid of zelfs woede, je onrechtvaardig behandeld voelen. Misschien herken je dat.


Ziekte en ontslag

Ik sta voor jou klaar

Het is goed om in therapie eerst en vooral zicht te krijgen op hoe je je levensstandaard zoveel mogelijk zeker kan stellen, bijvoorbeeld bij een uitkering: wat zijn nu de regels waaraan ik dien te voldoen?

Hiernaast is het belangrijk om stil te staan bij de gevoelens en emoties die opeens allemaal spelen en die er vaak voor zorgen dat je niet genoeg motivatie kunt opbrengen om voor jezelf op te komen. Je zelfvertrouwen hervinden, bijvoorbeeld bij ziekte, kan een enorm effect hebben op je genezingsproces.

Kun je begeleiding gebruiken in het moeilijke proces waar je nu in zit? Ik sta voor jou klaar.

Hans Strack
Geregistreerd bij VIT en RBCZ